blog

2008. január 31.

[kép]
Fejlesztőeszközök a gyakorlatban

borsi (2008.2.1 05:08)

wtf?! :)

borsi (2008.2.1 11:17)

miez? univerzális kloffolócsákány-balta? Lehenteled a csirkét, azt már lehet is kloffolni... praktisch

Zsuzska (2008.2.1 13:14)

Monitorszétverős, főnököt agyonütős brutálbalta? Stresszlabda helyett szeretettel? Túlterhelteknek, kihasználtaknak.

Jimmi (2008.2.1 15:50)

Fejlesztőbalta. Egy kis jelmagyarázat: az "svn blame" egy olyan, programozó kismókusok által használ használt eszköz, amely megmondja, hogy egy adott programrészletet melyik kismókus írt bele a programba. Ha valaki ezt a funkciót használja, azután általában a hibázó egyén sérelmére elkövetett rituális gyilkosság következik.

xtrykyx (2008.2.4 22:43)

Balta.
Ennyi.
Nem tudom, miért kell túlcizellálni az ügyet.
;)

Lukács (2008.2.20 23:00)

Stresszbalta.

woltewa (2010.10.6 04:14)

Légy könyvjelző, szólt Moncsicsi és simliCITY könyvjelző lett.

Új hozzászólás

Kacat

2008. január 26.

Lábát lógatta egy törött szárnyú angyal a fogyó hold peremén ülve, s közben szomorú szemmel bámult maga elé. „Magányos kis kacat a szívem”, gondolta magában. Verset írt volna ebből a sorból, de ekkora bánatra sajnos nem rímel semmi.

Elővette hát fuvoláját, és eljátszotta a dalt, amely arról szól, hogy ami csak a világon létezik, azt ő már mind elvesztette, vagy meg sem találta soha. A dallam selyemfonalai beszőtték a fekete eget, s a csillagok vigasztalóan gyűltek a fogyó hold udvara köré.

„Magányos kis kacat a szívem”, gondolta ismét, s leírta ezt egy tengerkék papírra. Abból repülőt hajtogatott, és a föld felé röpítette. Lassú, kanyargós íveken szállt alá, míg végül eltűnt a felhők alatt. Remélem, valaki egyszer megtalálja.

borsi (2008.1.26 22:41)

ez szomorú... :( emós angyalka. És az a fuvola valójában egy doromb volt?

Mestahh (2008.1.27 12:55)

Kedves Jimmi. Ha ilyen hangulatod van, ezt a számot ne hallgasd meg. Jó öreg Bill Kapitány megmondja a valót.
http://youtube.com/watch?v=uSDlhoOs37o

Jimmi (2008.1.27 17:46)

borsi: néha doromb...
Mesti: köszönöm, nem hallgatom meg (már mindegy, meghallgattam).
Egyébként mindenkinek köszi a lelkesítést, nem kell aggódni, csak rámtört egy ilyen hangulat, majd elmúlik. Aki sosem szomorú, az sosem tud igazán boldog sem lenni.

Zsuzska (2008.1.27 21:40)

Aki sosem szomorú... na akkor ide az egyik kedvenc nyálas dalszövegrészletem pont jó lesz:

"Egyedül lenni kell, hogy igazi nagyot üssön a szív, ha valaki majd átölel."

Sziszo (2008.2.2 17:23)

Nekem tetszik ez kis iromány!
Hasonló hangulatban érzem magam Én is mostanában...
(mostmár én jövök a kommentekkel:) )

Manó (2008.6.29 21:37)

január 26-án én is pont így éreztem magam )-:

lemminkäinen (2011.11.25 23:02)

megtaláltam...

Új hozzászólás

Gömb Alakú Nyulak

2008. január 22.

Kerek erdő közepében, sűrű fűvel benőtt tisztáson tartotta meg aktuális gyűlését a Gömb Alakú Nyulak A Terrorizmus Ellen szervezet. Az összegyűlt gömbnyulakat a három elnök köszöntötte: Gömb Péter (”Gömbi”), Gömb András (”Gömbi”) és Gömb József (”Gombóc”). Ezután Gömb Tibor (”Gömbi”) szólalt fel, aki egy frissen készített felmérés eredményeit ismertette, amely a terrorizmus répatermelésre gyakorolt negatív hatásaival foglalkozott. Ezután együtt megemlékeztek a terrortámadások áldozatává vált gömb alakú nyulakról, majd szavazást tartottak, hogy a szervezet álláspontját újfent eldöntsék. Eszerint (15 „igen” és egy „tartózkodom” szavazattal) a Gömb Alakú Nyulak A Terrorizmus Ellen szervezet továbbra is elhatárolódik a terrorizmus minden fajtájától. Az erről készített hirdetményt ki is szándékozták szögelni a százéves tölgyfára. Hogy megértsük, miért nem volt ez olyan egyszerű dolog, meg kell értenünk pár dolgot a gömb alakú nyulakkal kapcsolatban.

[kép]

A fenti sematikus ábra a gömbnyulak főbb jellemvonásait ábrázolja. A kép elölnézeti, axonometrikus ábrázolásmódja sajnos nem teszi lehetővé, hogy a bolyhos nyuszifarkincáról bármilyen következtetést levonhassunk, azonban már-már előrevetíti a nyulak hirdetmény-kiszögelési képességeit.

[kép]

Ezen az ábrán egyértelmű tanulságként tárulnak elénk a gömb alakú nyulak kalapácsmegmarkolási képességeinek korlátai. Jól látható, hogy a kalapács mintegy érintőleges viszonyban van a nyúlmanccsal, majd ezután a szaggatott vonal mentén a talajszintre fog gravitálni. Ez önmagában nem lenne egy rossz végeredmény, ha mondjuk a földre kellene kiszögelni valamit, de nem. A megoldás: több gömbnyúl egyidejű használata. Azonban egy önmagára valamit is adó mérnökember semmiből sem áll neki többet használni, amíg nem ismeri meg az adott dolog kapcsolási rajzát.

[kép]

Ezen ábra segítségével könnyen kaszkádosítunk gömb alakú nyulakat. A bolyhos nyuszifarkincára (amely, mint említettem volt, nem fért rá a képre) hálózati feszültséget köthetünk egy műveleti erősítővel, amennyiben nagyobb nyúlteljesítményre van szükségünk. Elérkeztünk hát arra a pontra, amikor megtudhatjuk, hogyan tudnak ezek a végtelenül jószándékú teremtmények kalapácsolni:

[kép]

Gömb Flóra (”Gombóc”) és Gömb Aranka (”Gömbi”) kiszögelték hát a hirdetményt a százéves tölgyfára, majd közösen elindult a nyúlsereg vaníliás fagylaltot enni. Azonban a tölcsérből fagyinyalás művelete talán még a kalapácsolásnál is bonyolultabb egy gömbnyúl számára, ennek kidolgozását azonban már a kedves olvasóra bízom.

stavanger (2008.1.22 22:26)

Az állatok körében közismert vicc, hogy "Hány gömbnyúl kell ahhoz, hogy elfogyasszanak egy gombóc vaníliafagylaltot?". A vicc nemcsak közkedvelt, hanem közismert is, mert mindenki tudja, hogy a válasz 3.
Ugyanakkor a borzok és a dingók nem szeretik az ilyen fajta humort, szerintük ugyanis nem szép dolog állattársaik előnytelen oldalára felhívni a figyelmet (olyan ez szerintük, mintha az ő köpetükkel vagy veséjükkel viccelődnének). Másrészt azt mondják, hogy ebben a viccben nincs is poén, de az igazság csupán az, hogy nem értik.
Alantas Dezső nyolcadéves egyetemi hallgató pedig humorérzékének teljes hiányának bizonyítását választotta diplomatémául, amikor elhatározta, hogy a gömbnyúlak vanílifagylalt evését megvalósító áramkör kapcsolási rajzát fogja kidolgozni. Részlet az említett diplumamunkából: "...A három szabványos gömbnyúlat a következő képpen kell összekötni: kettőt közülök a szokványos kalapács-formációban, azzal a különdséggel, hogy most a kalapács-híd helyett a hozzá nagymértékben hasonlító tölcsér-hídat használjuk. A harmadik SET lábát a jobb oldali gömbnyúl IRQ lábára (fülére), RESET lábát pedig a bal oldali gömbnyúl NMI lábára (fülére). Így ez utóbbi gömbnyúl könnyen rákapcsolódhat a fagylalt-híd nyalnivaló kimenetére. (..) Ne felejtsük a hálózat jeleit hazárdmentesíteni, hiszen a gömbnyúlak lábain megjelenő jelek - a szakzsargonnal élve - szőrösek." (a vizuális típusúak kedvéért: a hrmadik gömbnyúl pofátlanul társai fülébe kapaszkodva nyalja fagyit)
Alantas Dezső természetesen nem tudta megvédeni munkáját, miután a bíráló bizottság egy tagja hasbeszélő volt, így hamar kiderült, hogy szerencsétlen nebulónak mégis van humorérzéke...

zati (2008.1.24 22:05)

Most hirtelen az jutott eszembe, hogy ha tul erosen huzzuk meg a gombnyul IRQ-fulet, akkor valodi megszakitas jon letre. Haha, erted, megszakitas :)

Jimmi (2008.1.26 15:55)

stavanger: az Ön helyzetelemzése zseniális. :)

xtrykyx (2008.2.4 22:47)

És ha a gömbnyúl bal fülét gerjesztjük, akkor ellenséges lesz. Erre utal a fülön az NMI (Enemy) jelzés.

Új hozzászólás

2008. január 13.

A mai napon lett három éves ez a blog. Sok helyről kapok pozitív visszajelzést, rendszeresek a kommentek, és olyanok is olvassák, akik nem ismernek. Felettébb jó érzés ez, kedves feleim. Igazából teljesen a része lett az életemnek, hogy néha írogatok ide valamit.

No, de mi is történt ezalatt a három év alatt? Történtek kalandok ügyvédekkel, híres emberekkel, Teri nénivel (vele többször is), és a zsömpellérhegesztőkkel. Életre keltek a traktorok és a telefonfülkék, és megismerkedtünk jópajtásommal, Takács K. Jánossal, akiről hamar kiderült, hogy ő Batman volt. Voltak közös kalandjaink, és írt kedves gyermekverset is (nem is egyet). Sokféle vicc is elhangzott, nem csak tőlem, és nem mindet fejeztük be. Kirándultunk a valótlanságok felé többször is. Láttunk pomogácsokat, macit és hódot, születtek megmagyarázható versek és még megmagyarázhatóbbak. Szerettük az Műegyetemet és a többit is. Olvashattuk Hümér és Mantissza kalandjait, valamint láthattunk kiselefántot és egy lovat a fürdőkádban, voltak tények és szertartások. És az egész blog ezzel a posttal kezdődött.

Köszönöm minden olvasómnak.

borsi (2008.1.14 05:58)

meghatódtam... még egy ilyen 3 évet! :)
písz
-és most alszom.

crs666 (2008.1.16 08:48)

én is köszi Jimmi
nem tudom szavakba önteni, mennyire jó is ez a blog, szóval meg sem próbálom :)

Süti (2008.1.17 16:15)

Szeretném én is megköszönni, Jimmi. Nagyon sokat kaptam ettől a blogtól. Néha én is kerékpárral vagyok néger.

Kac (2008.1.19 23:56)

vén fallosz

E-my (2008.1.20 01:30)

Boldog Kalácsot nigga!
Stück!

E-my (2008.1.20 01:35)

én azután kezdtem olvasni az oldalt, mikor egy hosszú nap után a lellei nyári táborban a Balaton partján a stégen maga Takács K. János adta elő nekem (jimmiben manifesztálva magát) a Batman voltam című örökérvényű művet. Köszönöm, köszönjük! Kik ott voltunk el nem feledjük...

Új hozzászólás

Kolibri

2008. január 10.

A mai is csak egy átlagos napnak ígérkezett a Kinizsi Pál Gyermekmegőrző történetében. Ámde kicsivel az ebédszünet előtt Szabó Palika a kommandós krumpliszeletelő megépítéséből kimaradt Lego-elemekből összerakta a világ első nullponti energiával üzemelő reaktormagját. A bekapcsolás után azonban sajnos – a kezdeti stádiumban lévő kutatás következményeképpen – egy egészen nagy dimenzióhasadás keletkezett az EU-konform mérleghinta és a homokozó között.
Hamar odagyűltek a gyermekmegőrző munkatársai. Lajos bácsi, a gondnok praktikus gondolkodású ember volt. El is kezdte számolgatni azonnal, mennyi fűmagot kell majd vetni, hogy egy ekkora dimenzióhasadást eltakarjon. Időközben előkerültek Szabó Palika szülei is, akik gondterhelten tekintettek az egyetlen csemetéjük okozta galibára.
– Látod, apjuk, mit csinált megint a Palika? Szerintem a te hibád.
– Én mondtam, hogy Józsinak hívjuk, de te ragaszkodtál a Palihoz.
– Nevelési csőd –
egyeztek meg végül.

Szabó Pál Tibor Sándor Benedek Hentes Kolibri (hatéves magyar állampolgár) ezt az időpontot választotta, hogy a nullponti dimenzióhasadásba beugorjon. Felettébb különös vidék tárult a szeme elé. Egy nagy, füves-gombás réten találta magát, csokoládéfolyó szelte ketté. A fákon macskák nőttek, csakúgy, mint Kanadában. A nap zöld volt, az ég pedig lila és fehér pöttyös. Palika felvette a földről egy hatdimenziós inverz Julia-fraktál vetületét, majd elindult egy színes gombák övezte úton. S ahogy ment-mendegélt, szembejött vele Vitéz Lakodalom Lajos, a harmadik szintű Operatív Tetán. Meg is kérdezte tőle:
– Hová, hová, Szabó Pál Tibor Sándor Benedek Hentes Kolibri?
– Én csak haza szeretnék jutni –
sütötte le szemeit Palika.
– No, ezen könnyen segíthetünk – mondta a bölcs Tetán, majd kettőt dobbantott, és hármat füttyentett, s ezután hirtelen nem történt semmi. – De kicsit várni kell...
Eltöltötték hát ketten az egész délutánt csokoládéevéssel. Közben hatalmas dinnyéket lőttek ki csúzliból, fociztak a hóddal (ahá! szóval itt van!), és tortacsatát is vívtak. Este pedig megnyílt a Gombák Végtelen Kapuja, Palika elbúcsúzott, belépett rajta, és hipp-hopp: ismét a Kinizsi Pál Gyermekmegőrző udvarán találta magát.

– Te gyerek! – kiáltott fel az anyukája, mikor meglátta. – Hát hogyan fog kijönni ez a dinnyefolt a ruhádból?!
– Sehogy –
adta meg a választ Palika, majd kikapcsolta a Lego-reaktort, és beült az autóba. De ekkor már tudta, hogy ebből bizony egy hét szobafogság lesz.

Mestahh (2008.1.11 13:08)

Usztak az eperfolyoban is? Vagy akkor nem a lenyeget ragadta m meg?

crs666 (2008.1.12 05:06)

aaaaa
hatdimenziós inverz Julia-fraktál vetület
aaaaaaaaaaaaa
(fáj)

E-my (2008.1.12 10:43)

MEGVAN Frici!!!! Jeeeeeeeah!! :D:D:D
már aggódtam...

MH (2011.10.13 13:18)

Ez egy nagyon szép, megható történet :'-) Elmorzsoltam érte egy lelki könnycseppet.

Új hozzászólás

Takács K. János: Fémtermoszbögre

2008. január 8.

ÁÁÁÁÁÁáÁÁááÁááá GRÓÁÁÁÁHH!!! NYÍÍÍÍÍRGÁÁÁÁ!!
FÉMTERMOSZBÖGREEEEÁÁÁHRHHRRHHHGGGGR!!!
HHRÖÖÖHÖÖHÖHÜÜÜÜÜHHRŐŐŐŐŐŐŐŐGRÖHHEEZZZZZZ!!!
KANDÍROZOTT ÜREGI TAPÍR!
NYÜÜÜÜÜHÜHÜÜHÜRÜRÜRÜRRRHRRHHHHHHHHHH!

tsw (2008.1.8 16:36)

csoda

zati (2008.1.8 16:54)

Könnyfakasztó :)

inti (2008.1.9 01:18)

Orvos látta már?

Jimmi (2008.1.9 11:39)

Már látta, de nem tudott neki segíteni.

E-my (2008.1.12 10:39)

mit akartok...én ihlettem. ezek alapján mi más kerekedhetett volni ki belőle... :P

edward (2008.1.16 20:21)

Y'AI'NG'NGAH
YOG-SOTHOTH
H'EE-L'GEB
F'AI TRHODOG
UAAAAH

http://en.wikipedia.org/wiki/Yog-Sothoth

Új hozzászólás

Retek

2008. január 3.

Aba Botond távozása óta jelentős változások történtek a BKV életében. Ma reggel egy remek példát láttam a tékozló költségvetés visszaszorítására.

[kép]

Figyeljük meg, ahogy a BKV szakembergárdája a fenti esetben milyen költséghatékonyan oldotta meg a 149-es villamospotló hátsó ablakát borító évszázados retek hasznosítását. Ily' módon az – egyébként átmeneti – farostlemeztábla és az egy vödör víz árát az utasok kényelmét szolgáló egyéb funkciókra fordíthatják. Szinte hallom a vezérkar néma kiáltását, ahogy egy emberként állnak a materiális javak globális felmelegedéshez vezető pazarló felhasználása ellen! Kérem szépen: ez itt anyag, erő, energia.

lacci (2008.1.4 09:55)

Lol. vajon mennyi pénz úszott el, mert a szponzor meglátta, hogy a hirdetésből semmi sem látszik? De biztos nem mérhető össze a vödörvízzel...
:)

edward (2008.1.4 13:01)

ejha. ezt át is vettem, ha nem bánod. :)
http://www.himmel.hu/thread/mernoki-megoldasok-a-bkv-nal

BKV Figyelő (2008.1.4 13:10)

Én is átvettem, természetesen hivatkozással:) Köszi

edward (2008.1.4 14:06)

Gyorsan terjed az információ, máris Index címlapon van.

Jimmi (2008.1.4 15:00)

Nyugodtan, srácok :)

Új hozzászólás

Technó

2008. január 1.

– Mit utálok a legjobban? – tette föl magának a kérdést Teri néni az év utolsó napján. – Azt hiszem, a technózenét – szögezte le némi gondolkodás után.

Felnyitotta a heti programmagazint, és kiválasztotta a legközelebbi technóbulit.
Este pedig fogta magát, felöltötte zöld pöttyös köténykéjét, és a kiszemelt rendezvény felé vette az útját. Megérkezése után bedobott két szilvapálinkát és egy sört, majd bevetette magát a táncparkett közepére. Fejen forgott, háton pörgött, darabolós zenére darabolt, szeletelős zenére szeletelt, és darálós zenére darált. Köténykéjének rojtjai engedelmesen fodrozódtak, ahogy Teri néni a tánclépéseket lejtette. Éjfélkor pezsgőt ivott, és konfettit szórt a részeg fiatalok fejére.

Éjjel fél kettőkor azonban kénytelen volt levonni a konklúziót:
– Ez nem az a pont, ahol a végtelenek találkoznak.
Ezután elköszönt mindenkitől, és felszállt az éjszakai villamosra. Az ajtó becsukódott mögötte, és ő hazafelé menet behúnyt szemmel hallgatta a sínek ütemes zakatolását.

Matya (2008.1.1 04:08)

Majd hazament, és Gedeon bácsinak adott egy puszit a homlokára, majd bebújt mellé, és boldogan elevenítette fel azokat az éveket, amikor együtt jártak táncolni, és kitűnően szórakoztak csak a zenére, alkohol nélkül. Majd reggel a kakaskukorékolásra kelt, és örömmel állt neki kávét főzni szerető férjének...

tsw (2008.1.2 22:12)

Ugy lenne a jobbabb szerintem, hogy szilva helyett mezes-a'gyas-meggyest dobott be, illetve hianyzo reszlet, hogy uj barataival egy kortars honi kolto hoskoltemenyet is elszavalta, ket cigaretta kozti szunetben szivart szivogatva.
Teri neni tud elni, csak lassan, es hulye kicsit. Amugy biztosan jo volt a bulija, csak faradt volt, mikor hazaert.

Columbo hadnagy (2008.1.2 22:32)

ha utálja a teknózenét, akkor miért teknopartyra ment és érezte jól magát?

sörsi (2008.1.2 23:43)

A végtelenek egyetlen-egyetlen-egy pontban találkoznak? :| nehéz belegondolni. :) De legalább kihúzhatok 2 változót a világegyenletemből. Nem sok van már hátra a megoldásig...

Kac (2008.1.3 18:13)

Szerintem sem ott találkoztak. A végtelenek anyukám lapos-tojás-rántottájában találkoznak. Ez bizonyított.

Jimmi (2008.1.3 23:55)

Columbo: mert mindent ki kell próbálni. Csak hogy tudd, hogy jó-e neked.
Kac: azt a rántottát egyszer megkóstolnám. Tudsz te olyat csinálni? :)

szofi (2008.1.9 12:35)

Jimmi: Kacka nem tud, mert az az anyukája lapos-tojás-rántottája. Ha tudna, nem lenne az anyukájáé.

samson (2008.1.12 02:18)

De tudhat az anyukájának csinálni, és akkor már az övé lesz...

Kac (2008.1.17 03:50)

Mi lenne, ha nem a konyhamúvészetem tárgyalnátok. Én csak sütit tudok csinálni, meg tortát. A lapostojásban meg az a jó, hogy távolról azt hiszi az ember, hogy pizza:D

Új hozzászólás