blog

Busz

2007. március 20.

Na. Olyan nincs, hogy a busz arrébbmegy. Hát van a busz körvonala, és azon belül van a busz, azon kívül meg a többi dolog van, a világegyetem meg ilyenek. Hát a busz nem mehet arrébb, mert ott van a körvonala, és arrébb már nem van a körvonal, hanem belelógna a többi dologba, ha odamenne, hát nem mehet kívül a saját körvonalán! A busz az nem egy fraktál! Nem egy Mandelbrot- vagy Sierpinski-buszról beszélünk, hanem egy teljesen átlagos, kék 73-as buszról, ami nem mehet a körvonalán kívül, se jobbra, se balra. Az oda van definiálva. Aztán ha arrébb megy, akkor mi lesz a helyén? Ott nincsen az univerzum, mert ott a busz volt, de az már nincs, akkor mi lesz? Keletkezik egy nagy, piros joghézag? De hát a joghézag nem piros! Ennek így semmi értelme. Ha a joghézag piros lenne, akkor valami másnak kellene nem pirosnak lenni, ami most piros. Pl. egy alma. De hát egy almából hogyan mehetne át a piros egy joghézagba? Értelmetlen! Meg amúgy is, ha a busz tartott A-tól B-ig, akkor ne tartson már C-ig is, hát nem mehetünk ki az intervallumokból. Ez nem valami pándimenzionális busz ez, hanem a kék 73-as. Na. Nem megy arrébb. Ott marad.

kors (2007.3.21 15:49)

Jimmi, köszi, h felhívtad a figyelmemet a fraktálra, amúgy iszonyatos kemény a szöveg:)

edward (2007.3.23 23:53)

thank God for fuzzy logic. Különben meg annyi hely van mindenfele a világon szerteszét. Hogy a picsába férünk el tőle?

tsw (2007.3.24 14:50)

az a busz oda lett teremtve, ott van, es kesz. nincs mirol beszelni tobbet. deadlock.

trinitix (2008.2.10 22:20)

Hat ha hallanad ezen most mekkorat rohogtem... Szokasos modjaimon :)))) percekig. ;)))) de vegul azert sikeresen feldolgoztam a leirtakat ;)

samson84 (2009.7.20 16:28)

galaxy

Új hozzászólás

Dallas

2007. március 12.

Teri néni, a sarki zöldséges éppen zöld pöttyös köténykéjét vasalta, amikor egyszercsak kilyukadt a televíziókészülék, és kiömlött belőle a Dallas. Csak ömlött, ömlött, mintha dézsából öntenék, sosem akart vége lenni. Tiszta Dallas lett az egész nappali.
Teri néni egy pillanatig csak sopánkodva nézte a nagy felfordulást, ahogy a Samanthák és Pamelák úszkálnak tíz centi vastagon a padlószőnyegen, majd gyorsan a tettek mezejére lépett. Először befoltozta a televízión támadt ordas nagy lyukat a stoppolócérnával (szép, apró öltésekkel, ahogy még az anyukájától tanulta), majd elővette a spájzból a 3000 köbcentis Dallas-szivattyút, és visszapumpálta a tévébe az egész Dallast. Csak egy apró Cliff Barnes maradt a végére, ami sehogysem akart kijönni a szőnyegből. De nem baj – gondolta Teri néni, a sarki zöldséges, miközben zöld pöttyös köténykéjének vasalását befejezte –, minden napról kell egy kis emlék, hogy az év végén számot vethessünk.

inti (2007.3.12 19:53)

Komolyan Jimmi, néha nem is tudom mit gondoljak. A történet teljes mértékben egyedi, nagyon az, nagyon nagyon... talán... túlságosan is. :)

Jimmi (2007.3.13 10:59)

...és ez most akkor jó vagy rossz? :)

tsw (2007.3.13 17:16)

és ezt így hogy?
szerintem szkengyanús. esetleg firg. vagy tévedek.

tsw (2007.3.13 17:22)

de az ám a baj, hogy nem hagy nyugodni, és időközben elgondolkodtam és persze beleláttam valamit most már aztán én is és lehet, hogy jobb lett volna, ha nem, de közben de. kifoly a dallasz a szőnyegrebazmeg, ennél lejjebb nincs már, Tibor, szerintem.

balázs vagyok (2007.3.16 01:49)

ez mondjuk tényleg ideális napirajz téma lenne.

Jimmi (2007.3.18 17:40)

balázs: Erre most majdnem írtam egy hosszú anyázást, de aztán eldöntöttem, hogy inkább nem baszom föl magam rajta, hanem eszek egy csokit.

edward (2007.3.19 08:24)

miért anyáztál volna, Jimmi?

Jimmi (2007.3.19 12:05)

Mert a tököm kivan a napirajzhoz hasonlítgatással, azér'. Írok valamit, ami abszurd, és egyből jön, hogy napirajz. Rajzolni már meg sem próbálok. (Múltkor megpróbáltam, nyilván mindenki napirajzhoz hasonlította azt is.) Azt hiszem, akik ismernek egy ideje, azoknak lejött, hogy nem szoktam majmolni dolgokat (és utálom is a másolgatást). Éppen ezért idegesít ennyire, amikor egyesek úgy gondolják, hogy az abszurd műfaj alfája és omegája a napirajz.hu. Nem az.
És itt szeretném megköszönni Intinek a kommentjét, aki tényleg képes volt önmagában szemlélni a dolgot, és ehhez mérten leírni a véleményét róla.

edward (2007.3.23 23:51)

szerintem az ilyenjeid mások, mint a napirajz. sőt, még azt is megkockáztatnám, hogy több ötlet van bennük. nekem tetszenek.

mondjuk biztos nem paráznék azon, hogy hozzáhasonlítanak-e vagy nem :)

Sajtkukac (2010.3.27 17:22)

Nem is hallottam még róla, de e pillanatban segítő kezeitek megvilágosító-pofonnal sújtottak le tudatlan koponyámra, így hát elnéztem a napirajz.hu-ra. És nem tetszett. Három csodás indokom van, de egy is elég lenne. 1.: ha az ember olvas, és nincs előtte képi síkra kivetítve a valóság, önmagának képzeli el az olvasottakat. Ami elég szórakoztató. 2.: az oldalon nem tetszenek a rajzok, ellenben Jimmi írásaival. Három.

buGhunter (2010.4.10 11:18)

Szerintem meg ha mindenképp hasonlítgatni kéne, sokkaltadeinkább Örkény ez kéremszépen, mint napirajz. De mégsokkaltainkább jimmi az mégiscsak jimmi, és ez így van rendjén.

Új hozzászólás

2007. március 4.

Levelet kaptam, lájf. Aranyos e-mailt.

Tatabánya Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatal
Takács János Úr részére

Tisztelt Takács Úr!

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Önt választotta az újonnan alakuló munkaügyi tanácsba.

Tájékoztatom, hogy a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló többször módosított 1991. évi IV. törvény 12. § (2) bekezdése úgy rendelkezik [...]

Válaszoltam is rá:

Kedves Mónika!

Igazán megtisztelő, hogy beválasztottak a tatabányai munkaügyi tanácsba, örömkönnyektől meghatottan állok ezen tény előtt. Egész életemben arra vágytam, hogy az emberiség számára valamilyen hasznos tevékenységet folytathassak, hogy két kezem verejtékes munkája mosolyt fakasszon a nélkülőzők és rászorultak sanyarú sorstól barázdált orcájára. Felhívnám azonban figyelmét arra az apró, ámde nem elhanyagolható tényre, hogy soha semmilyen közöm Tatabányához nem volt (bár van egy munkatársam, aki onnan származik, és a vonat ablakából is láttam egyszer a várost). Így feltételezem, hogy levele az internet borzasztó rengetegében rossz irányt vett egy sötét bitsikátorban, és így talált meg engem.

Kérem, adja át Takács Jánosnak üdvözletem, és minden jót kívánok újdönsült munkaköréhez.

Üdvözlettel:

egy másik Takács János

szega péter (2007.3.4 21:51)

én is szeretnék hasonló köztisztviselői pozícióba jutni hamarosan, ráférne erre a k.rva országra.

Nessie (2007.3.20 16:29)

Én a helyedben elmennék az első ülésre, amíg kiderülnek a tiszteletdíjak meg ilyesmi :)

Új hozzászólás