blog

2006. május 30.

Hetes busz, reggel nyolc, megkérdőjelezhető józanságú homeless (ahogy az lenni szok), részlet az élettörténet elmeséléséből:
– ...az egész családból mindenki maffiózó lett, csak én lettem tengerész!

Új hozzászólás

2006. május 19.

Da Vinci kód, a film
Hát ez nem volt jó. Igazából rossz volt, olyan B kategóriás krimi. Az egész film arról szólt, hogy feladványról feladványra mászkáltak, ami nem is lett volna rossz, ha nem lenne teljesen kiszámítható. Emellett abszolút kidolgozatlan a film, hadarva mondja el a történetet, így főhősök szinte nem is gondolkoznak a feladványokon, hanem csak tudnak mindent hirtelen. A film felénél az volt a benyomásom, hogy ezek az emberek a reggeli kakaó meg kifli között valószínűleg RSA-t törnek fejben, olyan okosak. Az persze már a legkisebb gond, hogy Da Vinci, de talán még Jézus Krisztus is angolul szeretett beszélni leginkább. Látvány, izgalom nulla, parasztvakítás++.
A két pozitívum a tényleg profi színészi játék (Paul Bettany for president!), és a karambolos jelenet, ami kb. 2 másodperc. Hát ebből nem lehet filmet építeni.

Új hozzászólás

2006. május 16.

Milyen birka emberek vannak...

Reggelente a melóhely melletti pékségben szoktam bevásárolni a napi betevő croissant-t. Jó kis pékség, frankó cuccokat sütnek óccsóér', úgyhogy nem csoda, ha mindenki rá van kattanva az ottani kakaós csigára. Ennek folyománya, hogy nagy a sor, viszont a hely kicsi, így a boltban kiszolgálás után karatézni kell, hogy ki is juss onnan. Nem ritkán az utcára lóg a sor is, ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy amikor én mehetnék be, akkor még várok 2-3 kijövő embert, hogy a bentieknek ne miattam kelljen lerúgniuk egymás veséjét.
Ez eddig oké is volna, ma reggel szintén megálltam az ajtóban, lazul bent a tömeg, mögöttem gyülekezik a sor. Azonban felbukkan a környékbeli Nyugdíjas Kommandósok Egyletének díszhölgye, és benéz mellettem az üzletbe, ahol már csak 3-4 kiszolgálásra váró ember van.
– Nem lehet bemenni? – kérdezi tőlem, én pedig válaszolok:
– De be lehet, mögöttem van a sor vé...
Ezt már nem tudtam befejezni, mert a néni máris besasszézott a bent lévő szabad helyre. Természetesen közbotrány, skandallum, a mögöttem állók is jól beszóltak neki, mire kénytelen volt meghunyászkodni.
Azt persze mondanom sem kell, hogy mire engem szolgáltak ki, ismét tele volt az üzlet, úgyhogy valószínűleg belső vérzést okoztam valakinek, amikor ki próbáltam jönni.

woltewa (2010.10.7 04:57)

- Csak ügyesen, okosan - egy ideje ez Moncsicsi életfilózófiája.

Új hozzászólás

2006. május 11.

Sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha mondjuk befőttesüvegnek születtem volna. Persze így sem bonyolult.

Új hozzászólás

2006. május 2.

– Ilyen pusztítást csak egyvalami képes okozni – kezdte el az események magyarázatát jópajtásom, Takács K. János –, ez pedig nem más, mint a hírhedt bűnszövetkezet, az úgynevezett OH-csoport.
Az okfejtést ennyivel le is tudta, és nekiállt szétszakadt filmszalagokat összeragasztgatni. Én közben megittam egy kisebb afrikai ország egyheti víztartalékával összemérhető mennyiségű vizet.
– Mint az ügyvéded azt tanácsolom – folytatta –, hogy rendelj egy májas pizzát. Most minden májra szükséged van.
Ezt a tanácsot megfogadtam.

Új hozzászólás