blog

Nemsokára

2005. január 14.

Kicsivel odébb egy részeg embert láttam. Sokat ihatott, és úgy érezte, hogy a számára ellenszenves emberek listáját mindenképpen meg kell osztania a világgal. Hangosan ordibált, dülöngélt, a járókelőket láthatóan a jelenléte is zavarta. És mindig, mikor elmondott egy mondatot, kicsit felfelé nézett, és szünetet tartott, mintha az Istennel beszélgetne.
És egyszer az Isten csakugyan benézett a világ ablakán.

– Szervusz, Gáspár.

Gáspár tovább panaszkodott.

– Értelek, Gáspár, igazad van – mosolygott le a földre a mindenható. – Igen, a rendőrök, a cigányok, a politikusok. Megbüntetem őket neked.

– És az... orvosok! A... a... gazdagok!

– Igen, az orvosok, a gazdagok – értett egyet az Isten. – Nyugodj meg, Gáspár.

Az ember leszegte a fejét, a földet bámulta egy ideig.

– Mikor leszünk együtt ismét, Uram? – kérdezte halkan.

– Nemsokára, Gáspár, nyugodj meg. Nemsokára.

woltewa (2010.10.7 20:52)

Borúra derű mondta...

Jimmi (2012.11.21 22:04)

Kedves Múltbéli Jimmi! Ha legközelebb blogot kezdesz írni, az első néhány évet nyugodtan átugorhatod. Üdv: Jövőbéli Jimmi

borsi (2012.12.16 17:33)

Kedves Jelenbéli Jimmi! :) Ne adj rossz tanácsokat.

üdv: jelenbéli borsi, aki még múltbéli borsiként olvasta a dolgokat.

Korai-Jimmi rajongó (2013.1.6 23:20)

Teljesen egyetértek Borsi hozzászólásával.
Múltbéli Jimmi a Kedvencem.
Olyan őszinte, olyan kedves, olyan... romlatlan :)

Dani (2013.1.8 17:04)

Kábé szombat éjjel kezdtem, és most vasárnap este van.... Végigolvastam majdnem mindent, csak az 5 felvonásos színművet nem (azt nem akartam visszafelé). De akkor ezt most hogy mondjam? Nem mondhatom, hogy VÉGE. Talán mondjam azt, hogy ELEJE? Mindenesetre nagyon komoly, mindegyiket élmény volt olvasni, köszi Jimmi.

csillagpatrick (2014.11.6 13:43)

Kábé egy évvel ezelőtt helyeztem el a blogodat a könyvjelzősávon, 1-2 havonta megnyitom, és nyugtázom, hogy hát igen, még mindig nincs új bejegyzés, pedig nagyon szeretem a 2012-13-as írásokat, sokszor elolvastam már őket, de valahogy sosem mentem annál régebbi oldalakra. Hát most nagy levegőt vettem és egy fél nap alatt én is eljutottam idáig. Óriási élmény volt, sokat mosolyogtam, néztem komoran magam elé, néha még egy-két könnycsepp is megjelent az arcomon. Köszönöm, nagy élmény volt!
Az már csak hab a tortán, ha belegondolok, hogy hol voltam én 2005-ben... ennek mindjárt 10 éve :) ennyi idő alatt te is, én is gimnáziumból egyetemre kerültünk, majd lassan kenyérkeresőkké váltunk, és mégis, az első bejegyzés hangulatában ugyanúgy benne van a jimmi, mint a legutolsóban.
További sikeres írást kívánok!

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: