blog

Szertartás

2007. szeptember 26.

Jásznagyszenthalom községben található a Laci és Tsa. Csemege nevet viselő vegyesbolt, amely hétköznaponként reggel 7 órakor nyit. Szatmári „Jolika” Jolán, a pénztárosnő (testtömegindex: 35) gyakorlatiasan nyitja ki a zöld zománcfestékkel megáldott rácsos vasajtót, majd rádől a partvisra, és annyit takarít, ami 24 másodpercbe belefér.

7 óra 12 perckor belép a boltba Kormos Árpád etilén-bázisú életforma. A két darab törött, piros bevásárlókosár egyikét kezébe fogja, majd a 7,3 négyzetméteren elterülő bevásárlókomplexum péksüteményes pultjához lép. Itt a különböző termékek alapos vizsgálata kezdődik. Szakértő módjára veti össze a kakaóscsiga- és sóskifli-felhozatal előnyös és hátrányos tulajdonságait. Eközben Szatmári „Jolika” Jolán egy cigarettára gyújt a bolt bejárata előtt.

Kormos Árpád igen komoly tekintete eközben a péksüteményekről önnön pénztárcájára téved. Hosszú körmeivel lassan kotorászik az aprópénzek között, majd feltekint, újfent szemügyre veszi a napi győztesként pihenő sóskiflit. Ekkor egy hirtelen, váratlan, hosszú lépést tesz az alkoholos polc felé, és egy féldekás, kupakos körtét helyez a bevásárlókosárba, majd a pénztárhoz lép.

Szatmári „Jolika” Jolán a félig elszívott cigarettát az ablakpárkányra helyezi, majd hivatásának megfelelően elhelyezkedik a pénztár túloldalán. Kormos Árpád a bevásárlókosárhoz mérten aránytalanul kicsi üveget a pultra helyezi, Jolán pedig oda sem nézve egy kétszámjegyű összeget üt be a gépbe. Ezt Árpád egy felettébb visszafogott mozdulattal fizeti ki, és tőle el nem várható sebességgel indul el a kijárat felé. Ott egy kicsit megáll, két másodpercet szentel az ablakpárkányon heverő cigarettacsonk látványának, majd befordul jobbra. Ha odafigyelünk, még éppen hallhatjuk, ahogy az alumínium kupak néhányat pattanva elválik az üveg testétől, miután a gyakorlott kéz a menetiránynak megfelelő irányba csavarta azt.

Szuszka (2007.9.26 20:44)

Pálinkás jó reggelhez "fogmosó-sör" is dukálna Árpi bácsinak. :)

edward (2007.9.29 21:57)

ez gecijó :)
de tényleg.

kelsey (2007.10.23 00:30)

nem fizette ki a kiflit!

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: