blog

Hód

2007. május 12.

Az erdő és a mező között, mióta világ a világ, húzódott egy tiszta vizű, kék csermely. A két vidék lakói minden évben kötélhúzást tartottak a csermely két oldalán, pusztán hagyományőrzési okokból. El is jött az erdőből a medve, a róka, a farkas, a zsiráf, és minden állat, hogy összemérje erejét az üregi nyúllal és a pocokkal. Nyugráli Nyussz azonban idén – érthetetlen okok miatt – nem jött el. Hagyományosan Frici, a hód is részt szokott venni a kötélhúzásban, ez évben azonban otthomaradt a csermely közepére épült kis várában. Nem volt kedve elmenni, de a többieknek csak valami házi feladatra hivatkozott.

A versenyzők felsorakoztak a csermely két partján, kifeszítették fölötte a kötelet. A dolmányos varjú startjelére megkezdődött a kötélhúzás: egyik oldalon a medve, a róka, a farkas és a zsiráf, másik oldalon pedig a pocok. A verseny elég kiegyenlített volt, mindkét fél beleadott apait-anyait, de egyik sem bírt a másikkal. Mígnem egyszer azt vették észre, hogy a csermely két partja összeért – hát a nagy kötélhúzásban összehúzták a mezőt és az erdőt.

Volt ám nagy tanácstalanság. Mi legyen most? Honnan fognak inni? Hol fog megtanulni úszni a fiatal medve-nemzetség? És egyszercsak a zsiráf feltette a kérdést:

– De hol van a hód?

Frici, a hód maradványait 14.000 év múlva ásta ki a földből a Farfang intergalaktikus civilizáció. A maradvány tulajdonképpen egy darab lábszárcsontot jelentett, ezt magukkal is vitték az űrbe további kivizsgálás céljából.

A Farfang civilizáció valaha rendkívül intelligens lényekből állt, azonban négyezer évvel ezelőtt föltaláltak mindet, ami farfangilag föltalálható, s ezután a szellemi dekadecia sötét árnyképe kezdett eluralkodni felettük. Intelligencia-hányadosukat tekintve mára a teljes Farfang civilizáció és Frici megmaradt lábszárcsontja között számottevő különbség nem akadt. Az alá-fölérendeltségi viszonyt itt leginkább az határozta meg, hogy míg a Farfangoknak volt egy marhanagy űrhajójuk, addig Frici lábszárcsontja ugyanezt nem mondhatta el magáról.

A kísérletezés első lépése képpen a megmaradt csontot bedobták egy nagy kondérba, amelyből az űrhajó intelligens vezérlése a csontvelőben található DNS-minta elemzése után tíz darab hódot állított elő. A Farfangok pedig nekiálltak kideríteni, miből is áll a hód-lét esszenciája.

Az elsőt lefőzték teának. A másodikat elültették virágföldbe, a harmadikat lereszelték sajtreszelővel, a negyediket egyszerűen kidobták az űrbe. Az ötödik hódot egy 800 millió megajoule teljesítményű háborús lézersugár útjába állították, melynek köszönhetően a hód 0.02 nanoszekundum alatt elpárolgott. A hatodikat egy háromdimenziós játék elé ültették, amely minden rossz válasz esetén eltávolítja a játékos egyik végtagját. A hódok kifejezetten rosszak a háromdimenziós játékokban.

A hetedik hóddal kibéleltek egy papucsot, a nyolcadikat pedig betöltötték egy ágyúba, és belelőtték a legközelebbi napba. A Farfang kísérletek mindezidáig sikertelennek bizonyultak, a hód nem okozott kimutatható anomáliákat a nap normális működésében. A kilencedik hódot felültették egy asztalra. Egy Farfang tudós hátulról közelítette meg őt, és közben egy gumikesztyűt húzott a kezére. A hód hátranézett, egyenesen a tudós szemébe.

Van az a nézés, amikor azt olvasod le egy hód arcáról, hogy „Na ne má'”. Ez az a nézés volt. Ekkor gondolta azt a tizedik hód, hogy mégiscsak el kellett volna menni a kötélhúzásra.

Matya (2007.5.12 04:21)

És már azt hittem, nem tud meglepetést okozni...

tsw (2007.5.12 19:38)

elgondolkodtam.

ps: alternativ valtozat:
happy end-kent aznap este a hod szobatarsaval, utobbi hazaerkezese utan nem sokkal, hirtelen felindulasbol, faszkilevesbol es a tavoli sotet jovo vizioibol kifolyolag elborult aggyal lerohant a szomszedos elte-epulethez, ahol az ott dulo, aktualis egyetemi napok kereteben szervezett dinomdanom alatt, fultol fulig huzodo mosollyal az arcan (melyben metszofogai igy kulonosen hangsulyossa valtak), a zarora elotti rovid idointervallumban egyeni rekordidejet porba tipro hirtelenseggel injektalt magaba egy liter komlolevet, minek kovetkezteben nyugodtabban aludt, mint maskor.
fenti tortenet (es teljes meggyozodesem szerint a blog-bejegyzes) szereploi es a valosag kozti barmely osszefugges termeszetesen csak a veletlen es a fantazia szulemenye, de ha megsem igy volna, jimmi a vendegem a szokasos jagermeister-korre.

edward (2007.5.14 19:18)

äzzsír :D lolzor.

Sörsi (2007.5.14 21:26)

-Szerbusz, Hód!
-Hahhóó!
-Mit csinálsz?
-Hát Propoliszt keresek!
[...]
gyász.

E-my (2007.5.14 21:44)

-Hé hód leetted magad!!
-Na nemááár!

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: