blog

Dallas

2007. március 12.

Teri néni, a sarki zöldséges éppen zöld pöttyös köténykéjét vasalta, amikor egyszercsak kilyukadt a televíziókészülék, és kiömlött belőle a Dallas. Csak ömlött, ömlött, mintha dézsából öntenék, sosem akart vége lenni. Tiszta Dallas lett az egész nappali.
Teri néni egy pillanatig csak sopánkodva nézte a nagy felfordulást, ahogy a Samanthák és Pamelák úszkálnak tíz centi vastagon a padlószőnyegen, majd gyorsan a tettek mezejére lépett. Először befoltozta a televízión támadt ordas nagy lyukat a stoppolócérnával (szép, apró öltésekkel, ahogy még az anyukájától tanulta), majd elővette a spájzból a 3000 köbcentis Dallas-szivattyút, és visszapumpálta a tévébe az egész Dallast. Csak egy apró Cliff Barnes maradt a végére, ami sehogysem akart kijönni a szőnyegből. De nem baj – gondolta Teri néni, a sarki zöldséges, miközben zöld pöttyös köténykéjének vasalását befejezte –, minden napról kell egy kis emlék, hogy az év végén számot vethessünk.

inti (2007.3.12 19:53)

Komolyan Jimmi, néha nem is tudom mit gondoljak. A történet teljes mértékben egyedi, nagyon az, nagyon nagyon... talán... túlságosan is. :)

Jimmi (2007.3.13 10:59)

...és ez most akkor jó vagy rossz? :)

tsw (2007.3.13 17:16)

és ezt így hogy?
szerintem szkengyanús. esetleg firg. vagy tévedek.

tsw (2007.3.13 17:22)

de az ám a baj, hogy nem hagy nyugodni, és időközben elgondolkodtam és persze beleláttam valamit most már aztán én is és lehet, hogy jobb lett volna, ha nem, de közben de. kifoly a dallasz a szőnyegrebazmeg, ennél lejjebb nincs már, Tibor, szerintem.

balázs vagyok (2007.3.16 01:49)

ez mondjuk tényleg ideális napirajz téma lenne.

Jimmi (2007.3.18 17:40)

balázs: Erre most majdnem írtam egy hosszú anyázást, de aztán eldöntöttem, hogy inkább nem baszom föl magam rajta, hanem eszek egy csokit.

edward (2007.3.19 08:24)

miért anyáztál volna, Jimmi?

Jimmi (2007.3.19 12:05)

Mert a tököm kivan a napirajzhoz hasonlítgatással, azér'. Írok valamit, ami abszurd, és egyből jön, hogy napirajz. Rajzolni már meg sem próbálok. (Múltkor megpróbáltam, nyilván mindenki napirajzhoz hasonlította azt is.) Azt hiszem, akik ismernek egy ideje, azoknak lejött, hogy nem szoktam majmolni dolgokat (és utálom is a másolgatást). Éppen ezért idegesít ennyire, amikor egyesek úgy gondolják, hogy az abszurd műfaj alfája és omegája a napirajz.hu. Nem az.
És itt szeretném megköszönni Intinek a kommentjét, aki tényleg képes volt önmagában szemlélni a dolgot, és ehhez mérten leírni a véleményét róla.

edward (2007.3.23 23:51)

szerintem az ilyenjeid mások, mint a napirajz. sőt, még azt is megkockáztatnám, hogy több ötlet van bennük. nekem tetszenek.

mondjuk biztos nem paráznék azon, hogy hozzáhasonlítanak-e vagy nem :)

Sajtkukac (2010.3.27 17:22)

Nem is hallottam még róla, de e pillanatban segítő kezeitek megvilágosító-pofonnal sújtottak le tudatlan koponyámra, így hát elnéztem a napirajz.hu-ra. És nem tetszett. Három csodás indokom van, de egy is elég lenne. 1.: ha az ember olvas, és nincs előtte képi síkra kivetítve a valóság, önmagának képzeli el az olvasottakat. Ami elég szórakoztató. 2.: az oldalon nem tetszenek a rajzok, ellenben Jimmi írásaival. Három.

buGhunter (2010.4.10 11:18)

Szerintem meg ha mindenképp hasonlítgatni kéne, sokkaltadeinkább Örkény ez kéremszépen, mint napirajz. De mégsokkaltainkább jimmi az mégiscsak jimmi, és ez így van rendjén.

Ide fog kerülni a te hozzászólásod.

Név:


URL:


Üzenet: